Corona Update!

Beste mensen,

Hier zijn we dan na de persconferentie van gisterenavond

Wat was het spannend …… Onderaan dit bericht zien jullie mijn mail van vanmorgen met de gemeente. Het lijkt mij een vrij duidelijk verhaal.

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober j.l. én de daarin aangekondigde gedeeltelijke lockdown, graag uw aandacht voor de lessen en activiteiten voor de komende vier weken:

Danslessen
Danslessen zijn toegestaan tot 30 personen in de ruimte mits de afstand van 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Feitelijk deden en doen we dat dus al … we blijven dus gewoon open.

Horeca
Wat wel anders is, is het horecagedeelte: wij mogen geen drinken meer schenken in welke pauze dan ook en op welk tijdstip dan ook.
Dat is jammer en zonde dus mag je nu zelf drinken van thuis meenemen.

Dit blijft 4 weken van kracht!
Verder verandert er niets aan de huidige regels en protocollen! Dus ….

*was je handen

*blijf thuis bij klachten

*meld je aan voor (inhaal)lessen

*denk aan de looproutes

*heb respect voor elkaars ruimte

*volg de instructies van het personeel met liefde en respect op. Zij doen wat opgedragen wordt door mij en ik (Patrick) verplicht ben door de regering, veiligheidsregio en/of gemeente.

Danscafés

De danscafes / middagen worden geannuleerd van 24 oktober en 7 november!


Mondkapjes

Verder zijn we al bezig met het maken van mondkapjes voor iedereen van de dansschool…. Dus mocht u behoefte hebben aan meer veiligheid …en misschien in de toekomst zelfs een verplichting ervan … dan zijn er in de dansschool mondkapjes aanwezig voor gebruik in 3 maten S M L …. die u na gebruik achter laat en dagelijks door ons worden gereinigd. Eigen mondkapjes mag ook, maar uniformiteit is misschien “leuker” 😉

Ventilatie

We hebben een goede airco en luchtfilterinstallatie en u weet inmiddels door alle weken en lessen heen van de laatste tijd dat u veilig en in goede gezonde handen kunt voelen bij ons … uiteraard bent u altijd er zelf bij en als u zelf anders wilt of beslist voor u eigen gezondheid en of veiligheid gevoel horen wij graag van u a.s.a.p. en respecteren wij dat en gaan we samen opzoek naar alternatieven en of oplossingen.

Verder …

Aangezien we geen drankjes mogen verkopen wil ik kijken of we op korte termijn, glazen flessen, bekers e.d. met naam en logo van de dansschool kunnen bestellen en maken en die u dan kan kopen zodat u thuis u kopje koffie thee of fris wat mij betreft mee kan nemen in fles glas of thermoskan en zodoende in de pauze toch iets kan drinken.

De bekers, glazen en flessen zullen we dan tegen een vriendelijk prijsje verkopen en zo hebben we dan toch nog een klein beetje inkomsten in onze horeca die dan gesloten is ….

Wat vind u ervan doen of niet doen ….? App u reactie naar +31(0)636-180981   o.v.v bekers ja of bekers nee !

De mail aan de gemeente!
De mail die ik naar de gemeente stuurde:

Beste gemeente

Puik werk in deze moeilijke tijden met vervelende ondernemers die allemaal vragen hebben en of in moeilijkheden verkeren en soms onredelijk kunnen zijn.

Ik heb ook zo mijn dagen maar dat is logisch.  Echter ben ik niet zo mega vaak, vind ik zelf, met jullie in contact geweest tijdens deze crisis omdat na een stroef begin en onduidelijkheid het meeste mij nu wel duidelijk is .

Laatst heb ik u gemaild dat om 22.00 uur onze bar dicht zou gaan en wij onze lessen zouden afmaken tot hoe laat ze ook zouden duren.

Vanmorgen had ik maar 1 telefonische vraag naar aanleiding van de nieuwe maatregelen en die was als volgt:
mijn horeca (lees bar ) is geen openbare horeca, deze is slechts voor mijn eigen leerlingen geopend om in een pauze een kopje koffie, thee, fris of iets anders te kunnen nuttigen
Nu moet de horeca dicht, maar vind ik het vreemd dat mijn pauze drankjes ook niet meer mogen tijdens de les.

Mijn leerlingen mogen volgens protocol al niet eerder dan 5 a 10 minuten voor de les komen en moeten binnen 5 a 10 minuten weer weg zijn dus voor en na de les drinken gebeurde toch al niet meer.  Mijn concrete vraag is mag ik dan wel gewoon in de pauze een kopje koffie en of fris schenken … antwoord vanuit het ministerie was: nee mag niet!

Dit geeft mij vraagtekens aangezien gehuwden en vaste paren wel met max. 30 in de zaal mogen dansen mits 1,5 m tussen de koppels, maar niet in de pauze (15 min) op 1,5 m afstand zittend volgens horeca en goedgekeurde dansprotocol wat mogen drinken.

Best gek …maar goed ik respecteer het besluit. Er zijn ondernemers die het slechter treffen dan ik en ik leef ontzettend met ze mee. Dat is zeker!

Maar toch vraag ik u mocht er vanuit de gemeente een heroverweging komen van dit idee en of inzicht dan hoor ik het heel graag.

Gaarne voor vanavond 22.00 uur zou ik een bevestiging van u op deze mail hebben voor in het archief .

Dansavonden hadden we al gesloten voor de komende weken en dat blijft zo tot half november (4weken)

Met Vrolijke Dansgroet, en blijf gezond

Patrick Lagas